HC KALHOV - HC ZBILIDY - 1 : 11

14.09.2008 12:15

S prvními mrazíky přišel i první „ostrý“ zápas našeho týmu. Jelikož jsme se na tento okamžik všichni velice těšili, praskala naše šatna již půl hodiny před zápasem doslova ve švech. Rozebrali jsme si naše nové dresy, které jsme obdrželi teprve v pátek (tímto bych chtěl poděkovat firmě Ardewo, že nám s vypětím všech sil dresy stihla vyrobit v tak krátkém čase) a vyrazili vstříc ledové ploše, kde nás přivítal nesmělý potlesk členů našeho fanclubu.

Vstup do utkání byl, jak už to bývá, jemně nervózní a plný drobných nepřesností, které musel náš brankář řešit již v prvních minutách svými bravurními zákroky. Prvních deset minut gól nepřineslo a herní projev obou týmů byl vyrovnaný. Vzápětí ovšem naše elitní útoky prolomily svou střeleckou smůlu a začaly své šance úspěšně proměňovat. S přibývajícím časem a góly v síti soupeře začalo také přibývat na tvrdosti, a tak dva naši hráči byli v rychlém časovém sledu odnešeni s podezřením na zranění kolene. Naštěstí vše dobře dopadlo a po chvíli mohli nastoupit zpět do utkání.

Výsledek 11:1 sice vypadá jednoznačně, ale velký podíl na něm má kromě obránců také náš brankář, který vychytal spoustu gólových šancí útočníků svého „mateřského“ klubu.

 

Góly HC Zbilidy:

3 Radim Klimeš (na všechny Vojtěch Andres), 2 Lukáš Barák (1. Tomáš Dvořák, 2. Radim Klimeš), Lukáš Hrůza (Tomáš Krainer), Petr Andres (Radim Klimeš), Tomáš Dvořák (Jakub Hrůza), Lukáš Koudelka (Lukáš Pech), Jiří Halák (Michal Jaroš), Tomáš Navrkal (Matyáš Vítek)

 

Sestava HC Zbilidy:

Michal Jaroš (13) – Tomáš Tůma (6), Jiří Halák (20) – Tomáš Dvořák (18), Lukáš Barák (5) – Martin Mopils (8), Luboš Mopils (14) – Lukáš Hrůza (12), Tomáš Krainer (2) – Lukáš Koudelka (21), Petr Housa (15), Lukáš Pech (3) – Matouš Vítek (4), Tomáš Navrkal (1), Jakub Hrůza (7) – Radim Klimeš (17), Petr Andres (10), Vojtěch Andres (11)

 

Očima trenéra:

První ligový zápas se nám herně i výsledkově nad očekávání vydařil. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale utkání nebylo vůbec jednoduché. Obvykle nechválím jednotlivce, ale musím zdůraznit jak neobyčejně důležitým pro nás byl výkon našeho gólmana. První utkání je tedy za námi a ač výsledek nabádá k optimismu, musíme zůstat nohama na zemi a dál pokračovat v tvrdé práci. Je to naše první sezona a tak ještě musíme nabírat zkušenosti. Pokud půjdeme zápas od zápasu, budeme dobře připraveni a stoprocentně koncentrovaní, tak můžeme očekávat výsledky.