HC KALHOV - HC ZBILIDY - 4:5

04.12.2008 20:00

U dnešního utkání jsme se zapotili již dávno před tím, než jsme vůbec vyjeli na led. Jediným důvodem byla absence sedmi hráčů způsobená zraněními, onemocněními a mikulášskými večírky. Díky velkému úsilí a mnoha provolaným minutám se nás nakonec sešlo 15 včetně zbrusu nového brankáře, jehož angažmá dojednal za 5 minut dvanáct náš manažer brankářů a zároveň útočník Tomáš Kašík. A že byla jeho volba šťastná jsme zjistili již při zahřívacím rozstřelu, kdy za jeho zády skončilo minimum střel.

Již od prvních vteřin utkání se dostávali do slibných šancí hráči obou týmů, ovšem kvalitní gólmani na obou stranách hřiště dlouhou dobu nenechali žádného z útočníků vyniknout. Střeleckou smůlu prolomil až Filip Dolejší, když dravě unikl po pravém křídle a z takřka nulového úhlu dokázal protlačit puk mezi gólmanovými betony. Tento gól byl na dlouhou dobu naším posledním, ovšem slibných šancí jsme si stále dokázali vytvořit spoustu a především útočníkům Koudelkovi s Čurillou budou ještě dlouho znít v uších všechny ty tyčky a břevna, které jim stály v cestě a o smůle při zakončení může hovořit i útočník Pech. Přestože tyčky zvonily i kolem našeho gólmana, dokázal soupeř v prostřední části hry obrátit stav utkání na 1:3.

Tento výsledek nejméně vyhovoval do té doby tyče trefujícím útočníkům Petru Čurillovi a Lukáši Koudelkovi, kteří si srovnali své mušky a po vzájemných nahrávkách vstřelili v rychlém sledu každý po jedné brance. Aktivní soupeř dokázal na tyto góly odpovědět a proto ke konci utkání hovořilo skóre zápasu v náš neprospěch – 3:4.

Klíčovým mužem v závěru zápasu se stal Petr Andres, který nejprve srovnal stav utkání po přihrávce Filipa Dolejšího a nakonec definitivně strhl vítězství utkání na naši stranu po milimetrovém pasu Tomáše Dvořáka.

Dnes si přítomní diváci přišli určitě na své. Hrál se aktivní hokej s mnoha šancemi a střelami na obou stranách hřiště a průběh dnešního utkání byl jistě dobrou pozvánkou divákům na další zápas našeho týmu.

 

 
Góly HC Zbilidy:

2 Petr Andres (1. Filip Dolejší, 2. Tomáš Dvořák), Filip Dolejší (Martin Mopils), Petr Čurilla (Lukáš Koudelka), Lukáš Koudelka (Petr Čurilla)

 

Sestava HC Zbilidy:

Pavel Nový - Tomáš Tůma, Lukáš Hrůza - Martin Mopils, Luboš Mopils - Jakub Hrůza - Tomáš Navrkal, Tomáš Kašík, Tomáš Dvořák - Lukáš Koudelka, Petr Čurilla, Lukáš Pech - Luboš Bulant, Petr Andres, Filip Dolejší

 
Diváci: 3